dinsdag 13 augustus 2013

koken - Mossel met Cognacsaus

ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 1 bos bieslook
  • 500 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 el cognac
  • 25 cl droge witte wijn
  • 4 el mosterd
  • peper en zout
  • 1 bos peterselie, gesnipperd
  • 800 gr room
  • 2 uien (1 gesnipperd en 1 grof gesneden)

bereiding:

  1. Maak de kruidenboter: meng de gesnipperde ui, peterselie, bieslook en cognac met de boter. Kruid met peper en zout. Laat dit opstijven in de koelkast.
  2. Stoof de mosselen gaar in de witte wijn.
  3. Kleur de grof gesneden ui blond in boter. Doe er 2 eetlepels kruidenboter bij. Blus met veel room (200 gram per persoon) en bind met de mosterd.
  4. Overgiet de mosselen met deze saus.